Színes érettségi feladatgyűjtemény kémiából – közép- és emelt szint

10%
(A terméket már értékelte: )
  • Kiadó: Maxim Könyvkiadó Kft.,
  • Kiadói Kód: MX-1925
  • Oldalszám: 152
  • Fizikai méret: B/5
  • Borító: puhatáblás
  • Megjelenés: 2022
  • ISBN szám: 9789634996170
3680 Ft helyett
3312 Ft
db
Kiszállítási idő: 2-3 munkanap
Összesen 0 Ft

Színes érettségi feladatgyűjteményekből álló sorozatunk célja, hogy az érettségi vizsgára való felkészülés már a középiskola kezdő évfolyamán is elkezdhető legyen. A kötetek az érettségi vizsgán elvárt tartalmakat az adott tantárgyra jellemző hagyományos tematikai sorrendben tartalmazzák. Ez a felépítés teszi lehetővé azt, hogy a diákok már egy témakörrel való első találkozásuk alkalmával is megismerhessék, hogy az milyen formában fordulhat elő később az érettségi feladatsorokban. 
A Színes érettségi feladatgyűjtemény kémiából című kötet témakörönként éppen annyi fokozatosan nehezedő feladatot tartalmaz, melyek módszeres megoldásával el lehet sajátítani az eredményes emelt szintű kémia érettségi vizsgához szükséges számolási készségeket. Ennek érdekében minden fejezet a megoldásokhoz szükséges elméleti ismeretek összefoglalásával indul. A feladatok párokat alkotnak, melyek közül a páratlan sorszámúak olyan mintafeladatok, melyeknek részletes megoldása megtalálható a könyv végében. A páros sorszámú feladatok célja a gyakorlás, így ezeknek csak a végeredménye szerepel a kötetben. A mintafeladatok megoldásaiban a szerző az általánosan használható módszereket mutatja be, melyek során megismerteti a kémia logikáját, gondolati rendszerét, és lehetőséget teremt az ismeretek mélyebb megértésére is. 
A könyv nemcsak kémia órákon és szakkörökön használható oktatási segédanyag, de alkalmas az érettségire való önálló felkészülésre is.