A végtelen ég hősei - Egy történet a testvériségről és az önfeláldozásról

Mont Blanc válogatás
20%
(A terméket már értékelte: )
  • Kiadó: Maxim Könyvkiadó Kft.,
  • Kiadói Kód: MX-972
  • Oldalszám: 544
  • Fordította: Bozai Ágota
  • Borító: füles, kartonált
  • Megjelenés: 2015
  • ISBN szám: 9789632617008
3499 Ft helyett
2799 Ft
db
Kiszállítási idő: 2-3 munkanap
Összesen 0 Ft

Egy felejthetetlen történet az Egyesült Államok haditengerészetének leghíresebb repülős duójáról, Tom Hudner hadnagyról és Jesse Brown zászlósról, és azokról a tengerészgyalogosokról, akikért a két pilóta harcolt. Jesse afroamerikai, egy földműves fia Mississippi államból, ő volt az első színes bőrű pilóta, aki repülőgép-hordozón szolgált. Tom fehérborű New England-i fiatalember, aki countryklubokba járt, és a harvardi tanulmányait mondta le azért, hogy vadászrepülőt vezessen hazája hadseregében. A pilóták veszélyes munkát vállaltak: repülőgép-hordozó anyahajó fedélzetén landoltak, és a szárazföldi csapatokat fedezték ellenséges harcvonalak mögött. A Földközi-tengernél állomásozó Tom és Jesse gyakorlatoznak, élik a békeidős katonák mindennapjait. A Riviérán szórakoznak, milliomosokkal partiznak, és összebarátkoznak az akkor kezdő hollywoodi színésznővel, Elizabeth Taylorral. Aztán jön egy háború a távoli Koreában, amire senki nem számított. A harcok kiterjednek, a tengerészgyalogosokat pedig beszorítják a Chosin-víztározóhoz, Tom és Jesse folyamatosan repülnek, és egyik támadást a másik után hajtják végre, hogy megmenthessék társaikat. Amikor egyiküket az ellenséges vonalak mögött találat éri, és bennragad az égő gépben, a másik hirtelen elképzelhetetlen választás előtt áll: nézze végig, hogy barátja meghal, vagy kísérelje meg végrehajtani a történelem egyik legvakmerőbb egyszemélyes mentőakcióját? Mit tesz meg az ember, hogy megmentse bajtársát?

 

Ajánlók:

 

„Történet két emberről, akik túllépnek előítéleteiken, hogy elérhessék álmukat; akiket nagyon eltérő hátterük ellenére szoros barátság köt össze, és az életüket kockáztatják a szabadságért.”
Kirkus Reviews

 

„Nagy beleérzéssel elmesélt és gondos kutatói munkával megírt történet a faji megosztottságon átnyúló barátságról. Bár a koreai háború egy hírhedten hideg csatájáról szól, a regény megmelengeti az olvasó szívét.”
Goodreads

 

„Legnagyobb tiszteletem Tom Hudnernek, aki nem ismer határokat. Igazi hős. Az olvasó is meg fogja érteni, miért érzek így.”
George H. W. Bush

 

„Akik olvasták a Rendíthetetlent, és azok is, akik szeretik a hasonló könyveket, egy felejthetetlen történetet vehetnek kézbe a világ „elfeledett háborújáról”, a Koreában bevetett katonák bátorságáról, a New York Times-bestseller Felettünk a csillagos ég szerzőjétől.”
Amazon

 

„Ez a könyv az olvasót magasra repíti és mélyre viszi: a lövészárkokba a repülősök és tengerészgyalogosok mellé, akik az észak-koreaiak invázióját próbálják feltartóztatni.”
Barnes and Noble