Lapozz bele!

A lány, aki megérintette az eget

Mont Blanc válogatás
20%
(A terméket már értékelte: )
  • Kiadó: Maxim Könyvkiadó Kft.,
  • Kiadói Kód: MX-854
  • Oldalszám: 720
  • Borító: füles, kartonált
  • Fordította: Hajdúné Vörös Eszter
  • Megjelenés: 2013
  • ISBN szám: 9789632613673
Lapozz bele!
4499 Ft helyett
3599 Ft
db
Kiszállítási idő: 2-3 munkanap
2999 Ft helyett
2399 Ft
db
Összesen 0 Ft

Miképpen lesz egy zsidó tolvajból híres orvos? Hogyan válik a jövő nélküli fiatal lányból befolyásos ruhatervező? Milyen utat kell bejárnia egy csavargónak ahhoz, hogy a szabadság védelmezője lehessen? A válaszokat az 1500-as évek elejének Itáliájában kell keresnünk. A történet Róma mocskos sikátoraiban, bűzös csatornáiban kezdődik. Mikor az árva, tolvaj fiú, Mercurio, a kis Zolfo, a szépséges Benedetta és a félkegyelmű óriás, Ercole kifosztják a zsidó Shimon Baruchot, még nem sejtik, hogy az életük fordulóponthoz érkezett. Ugyanis miután a zsidó férfi a nyomukra bukkan, megöli Ercolét, Mercurio pedig a kése hegyével az ő torkát találja el. Mercurio úgy hiszi, megölte a kereskedőt, ezért úgy dönt, hogy Zolfóval és Benedettával Velencébe menekül. Az odavezető úton a három gyerek sorsa keresztezi két zsidó, Isacco és lánya, Giuditta sorsát, akik egy jobb élet reményében indultak új otthont keresni. A két fiatal egymásba szeret, de álmaik beteljesüléséhez ezernyi nehézséggel kell megküzdeniük. A regény több fiatal sorsát fűzi össze. Ahogy lassan a számukra még ismeretlen érzéseket megtapasztalják, úgy válnak gyermekből felnőtté. A kilátástalanság, a féltékenység, a szerelem, a bosszúvágy, a gyermeki szeretet hol kinyitja, hol bezárja szíveiket. Egy lenyűgöző világban feszül egymásnak a nyomor és a fényűzés, a gyűlölködés és a megbocsátás, a ridegség és a szenvedély. Egyetlen érzés mutat utat ebben a kiszámíthatatlan közegben: a szerelem. Olyan egyetemes érzés ez, mely összeköti a lelkeket, amely képes jobbá tenni az embereket, és amely a világot mozgatja.

 

Ajánlók:

 

„Egy tökéletes regény a szerelemről és a halálról, a cselekvésről és a kalandról, a félelemről és a bátorságról, a gyűlöletről és a megbocsátásról.”
Letteratura & Cinema

 

„Nagyon szép történet, mely nem csupán történelmi regény, amelyben maradéktalanul sikerül a képzeletbeli szereplőket a pontos és részletes történelmi kontextusba beilleszteni, hanem egy egyszerű, letisztult szöveg, mely képes az olvasót a 16. századi Velencébe magával ragadni, Európa legtitokzatosabb városába, az utcák, a sikátorok és a csatornák labirintusába.”
Lovely Books

 

„Kiválóan megírt könyv, mely néhány ponton felidézi Dumas egyik remekművét, a Monte Cristo grófját és William Shakespeare híres színpadi művét, A velencei kalmárt. Ugyanakkor fejlődésregény is, tekintve a főszereplők korát, akiknek akadályokkal, veszélyekkel, győzelmekkel és bukásokkal teletűzdelt utat kell bejárniuk, amely az átalakulásukhoz, és egyben a felnőtté váláshoz vezet.”
Amazon

 

„A könyv nagy terjedelme ellenére olvastatja magát, és képes az első pillanattól kezdve meghódítani az olvasót. Meleg szívvel ajánlom mindenkinek, a történelem megszállottjainak, a románcok szerelmeseinek és mindazoknak, akik élvezetes, gazdag és felemelő olvasmányt keresnek.”
Goodreads

 

„Gördülékeny stílus, amely más korba repíti az olvasót, és egy kicsit romantikusabb életszemléletet kínál. Vegyük kezünkbe a könyvet, és hagyjuk, hogy az olvasott szavak által visszaadott érzések elringassanak bennünket.”
TusciaMedia