Tajtékzó világ

Dream válogatás
50%
(A terméket már értékelte: )
  • Kiadó: Maxim Könyvkiadó Kft.,
  • Kiadói Kód: MX-1503
  • Oldalszám: 400
  • Fordította: Béresi Csilla
  • Megjelenés: 2021
  • ISBN szám: 9789634992790
3799 Ft helyett
1900 Ft
db
Kiszállítási idő: 2-3 munkanap
2899 Ft helyett
2609 Ft
db
Összesen 0 Ft

Alig egy évszázaddal a jelenkor után teljesen átalakul a világ. Az emelkedő tengervíz lassan elárasztja előbb Amerika parti városait, majd a szárazföld belsejének zömét. Mindössze a magaslatok maradnak szárazon, kis szigetcsoportokat alkotva. Ide települnek a tengeri kereskedelemből élő csereállomások, telephelyek.

Az önfejű, függetlenségét őrző Myra és hétéves kislánya Madár nevű vitorlásukkal vízi életre adják a fejüket, s csak a kifogott halakat becserélni kötnek ki időnként. Hét éve Myra férje magával vitte idősebbik lányukat, Row-t egy nebraskai gátszakadás idején. Ám egy nap, mikor egy idegen férfi leírásából Myra ráismer Row-ra, akivel az a Sarkkör táján találkozott, a nő fejébe veszi, hogy feljut Grönland nehezen hajózható környékére, hogy megtalálja lányát. Az egyre sokasodó kalóztársaságok hajókra gyűjtik ugyanis a fiatal lányokat.

Noha Myra minden újat kizár az életéből, felvesz a hajójára egy fuldokló navigátort, Danielt, majd a Madár zátonyra futásakor hármasban utaznak tovább a nagyobb Sednával. Myra minden ravaszságát beveti, hogy észak felé csábítsa a hajó legénységét, akiknek legfőbb célja biztonságos közösséget építeni a szárazföldön. A biztonság azonban ritka kincs ebben a világban. Kalózok veszik üldözőbe a Sednát, és Myra bánni kezdi, hogy fiatalabb lánya életét kockára tette Row megmentéséért.