2021. augusztus 03.
Magyar English Deutsch
 

Bemutatkozás

A Maxim Könyvkiadó 1999-ben alakult. Fő profilunk középiskolai és általános iskolai tankönyvek és segédtankönyvek, illetve nyelvkönyvek kiadása. Kínálatunk több mint 1000 aktív címből áll. Számos könyvsorozattal rendelkezünk.

Nyelvkönyveink a különböző típusú nyelvvizsgákra, illetve a közép- és emelt szintű érettségire való felkészülést kívánják elősegíteni. A változatos tartalmú és felépítésű könyvek alkalmat adnak az olvasott és hallott szöveg értése, az írás- és beszédkészség, illetve a nyelvhelyesség fejlesztésére.

Az általános iskolások számára különböző sorozatokat kínálunk a felvételi vizsgára és a kompetenciamérésre. Megjelentek gyakorlásra alkalmas környezetismeret, anyanyelv, helyesírás és matematika munkafüzeteink is.

A középiskolák és gimnáziumok számára az érettségi mindkét szintjére kínálunk segédtankönyveket. A próbaérettségiket tartalmazó könyvek mellett külön sorozataink vannak az írásbeli és szóbeli érettségi vizsgákra való felkészítésre, felkészülésre.

Az Út a tudáshoz című tankönyvcsalád kiadása 2006-ban kezdődött. Legújabb fejlesztésű tankönyvcsaládunk, a Mindennapok tudománya sorozat a NAT 2012 és a hozzá kapcsolódó kerettantervek alapján készült. A modern szemléletű és tananyag-feldolgozású kiadványainkban azt szeretnénk megmutatni, hogy a tudományok ezer szállal szövik át mindennapjainkat, meghatározzák életminőségünket. Természettudományos sorozatunk tagjai fizikából, matematikából, kémiából, biológiából és földrajzból jelentek meg középiskolások számára. Magyar nyelvből is elindítottuk tankönyvsorozatunkat. Minden tankönyvhöz tartoznak digitális tananyagok is. Tankönyveink egyre nagyobb szerepet töltenek be az oktatásban.

Kínálatunkhoz tartozik a studio d című német nyelvi tankönyvcsalád, amelyet a német Cornelsen kiadóval adunk ki közösen. A tankönyvsorozat tagjai a Közös Európai Referenciakeret (KER) A1, A2, B1 és B2 szintjeinek felelnek meg.

Dream válogatás néven ifjúsági regénysorozatot indítottuk el 2010-ben. 2013-tól új sorozatokat kínálunk a gyerekek, illetve a fiatal és a felnőtt olvasók részére szépirodalmi és szórakoztató irodalmi művekkel.

Kiadványaink között szerepelnek még útiszótárak, útikönyvek és foglalkoztató hobbikönyvek.

Modern és innovatív szótárak: naprakész szókinccsel. Elsősorban magyar anyanyelvű felhasználóknak.

Válogassatok az érettségire és nyelvvizsgára felkészítő köteteink közül! Számos kiadványt találhattok, melyek segítségetekre lesznek a gyakorlásban, a tudásotok elmélyítésében.

Útiszótáraink hasznos útitársai lehetnek a világ bármely országában. Az útikönyvek leírásaival előre megtervezheti a kirándulások útvonalait, illetve a városnézést.

Kellemes és hasznos elfoglaltságot kínálnak a külföldön már nagy sikert aratott regények. Az olvasás megszerettetésére, a szabadidő izgalmas eltöltésére kínáljuk sorozatunkat.

Kreatív, kézügyességet fejlesztő hobbikönyvek széles választékát kínáljuk. Lelje örömét egy-egy vidám figura, ékszer vagy kép létrehozásában!

Naptáraink megkönnyítik az iskolai adminisztrációt, illetve átláthatóvá teszik mindennapi teendőit.

A GOP-2.2.1-09/1-2009-0361 projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg. Bővebben

A DAOP-1.1.1/E-10-2010-0090 projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg. Bővebben