2021. július 25.
Magyar English Deutsch
 

Kiadónkról

A Maxim Könyvkiadó 1999-ben alakult. Fő profilunk középiskolai és általános iskolai tankönyvek és segédtankönyvek, illetve nyelvkönyvek kiadása. Kínálatunk több mint 300 aktív címből áll. Számos könyvsorozattal rendelkezünk.

Az általános iskolások számára különböző sorozatokat kínálunk a felvételi vizsgára és a kompetenciamérésre. Megjelentek gyakorlásra alkalmas környezetismeret, anyanyelv, helyesírás és matematika munkafüzeteink is.

A középiskolák és gimnáziumok számára az érettségi mindkét szintjére kínálunk segédtankönyveket. A próbaérettségiket tartalmazó könyvek mellett külön sorozataink vannak az írásbeli és szóbeli érettségi vizsgákra való felkészítésre, felkészülésre.

Nyelvkönyveink a különböző típusú nyelvvizsgákra, illetve a közép- és emelt szintű érettségire való felkészülést kívánják elősegíteni. A változatos tartalmú és felépítésű könyvek alkalmat adnak az olvasott és hallott szöveg értése, az írás- és beszédkészség, illetve a nyelvhelyesség fejlesztésére.

Legújabb sorozatunk az Út a tudáshoz című tankönyvcsalád, melynek kiadása 2006-ban kezdődött. Fejlesztése minden tantárgyra kiterjed. Tankönyveink egyre nagyobb szerepet töltenek be az oktatásban.

Természettudományos sorozatunk tagjai fizikából, matematikából, kémiából, biológiából és földrajzból jelentek meg középiskolások számára. Minden tankönyvhöz tartoznak digitális tananyagok is.

Magyar nyelvből is elindítottuk tankönyvsorozatunkat. Más humán tárgyakból, így irodalomból és történelemből 2011-ben fognak megjelenni első köteteink, illetve ebben az évben kezdjük el kiadni az általános iskolások számára készülő tankönyveinket is, alsó és felső tagozatosoknak egyaránt.

Kínálatunkhoz tartozik a studio d című német nyelvi tankönyvcsalád, amelyet a német Cornelsen kiadóval adunk ki közösen. A tankönyvsorozat tagjai a Közös Európai Referenciakeret (KER) A1, A2, B1 és B2 szintjeinek felelnek meg.

Célunk egyre színesebb és változatosabb kínálatot nyújtani olvasóinknak mind tankönyvekből, mind nyelvkönyvekből.

Kiadványaink között szerepelnek még útiszótárak, útikönyvek és foglalkoztató hobbikönyvek.

Modern és innovatív szótárak: naprakész szókinccsel. Elsősorban magyar anyanyelvű felhasználóknak.

Válogassatok az érettségire és nyelvvizsgára felkészítő köteteink közül! Számos kiadványt találhattok, melyek segítségetekre lesznek a gyakorlásban, a tudásotok elmélyítésében.

Útiszótáraink hasznos útitársai lehetnek a világ bármely országában. Az útikönyvek leírásaival előre megtervezheti a kirándulások útvonalait, illetve a városnézést.

Kellemes és hasznos elfoglaltságot kínálnak a külföldön már nagy sikert aratott regények. Az olvasás megszerettetésére, a szabadidő izgalmas eltöltésére kínáljuk sorozatunkat.

Kreatív, kézügyességet fejlesztő hobbikönyvek széles választékát kínáljuk. Lelje örömét egy-egy vidám figura, ékszer vagy kép létrehozásában!

Naptáraink megkönnyítik az iskolai adminisztrációt, illetve átláthatóvá teszik mindennapi teendőit.

A GOP-2.2.1-09/1-2009-0361 projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg. Bővebben

A DAOP-1.1.1/E-10-2010-0090 projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg. Bővebben