2019. március 19.
Magyar English Deutsch
 
40 ősz (MX-1045)
Nina Willner

A könyv egy keletnémet család megindító története: a világháborútól kezdve a vasfüggöny (és a berlini fal) leomlásáig kísérhetjük végig a sokgyerekes pedagóguscsalád viszontagságos sorsát. A mesélő nem akárki: egyrészt a család Nyugatra szökött gyermekének Amerikában született lánya, másrészt az első amerikai nő, akiből hírszerző tiszt lett Berlinben, aki átjárhatott a várost - meg a szovjet és az amerikai zónát - végzetesen megosztó határvonalon, ahol sok kétségbeesett menekülő lelte halálát. Nina Willner német precizitással feldolgozott dokumentumokra és személyes beszámolókra építi fel a két szálon futó történetet. Az egyik szálon a népes keletnémet família hányattatásait és megalkuvásait, sikereit és kudarcait, nehéz hétköznapjait követhetjük nyomon, a másikon mélyrehatóan ismerhetjük meg az egyre inkább bezáruló és börtönként funkcionáló Német Demokratikus Köztársaság működését. Kegyetlenség, terror, nélkülözés, unalmas szürkeség, gerinctelen megalkuvás és rengeteg küzdelem a mérleg egyik serpenyőjében – míg a másikban ott a szeretet, „Oma” családfenntartó optimizmusa, a régi világból átmentett tisztessége és az egyes családtagok többnyire becsületes túlélő taktikái, sőt: nyílt lázadása a lelkeket nyomorító rendszer ellen. Sokáig nem fogjuk elfelejteni ezt a csodálatos családtörténetet...

Ajánlók:

”Az írónő megpróbálja minél pontosabban felrajzolni, hol és milyen fájdalmakkal ütközik a hazafiúi patriotizmus és a család iránti lojalitás. Izgalmas és revelatív olvasmány történészeknek és laikusoknak egyaránt.”
Publishers Weekly

”Alapos és megható visszaemlékezés a családról. Jól feltérképezi a kommunista Kelet-Németország négy évtizeden átívelő, fordulatos történelmét, és rávilágít, hogyan formálták át a szocialista diktatúra bakugrásai az egyéni életutakat...”
Chicago Tribune

”Letehetetlenül izgalmas! Jól megrajzolt háttér, részben szívfacsaró jelenetekkel, részben ámulatba ejtőkkel, és a kettő ügyesen van egybeszőve. Ez a többgenerációs történet emlékezetesen kelti életre a hidegháború és a vasfüggöny tragikus korszakát.”
Booklist

”Kiválóan és érdekfeszítően megírt beszámoló arról, hogyan határozta meg a hidegháború a berlini fal két oldalán élők mindennapi életét, jövőjét, sorsát. Piedesztálra emeli a kisember hétköznapi bátorságát és tisztességét.”
Library Journal

”Nagy együttérzés és éleslátás jellemzi a művet, amely éppen annyi fájdalmat ébreszt az olvasóban, mint amennyi életigenlést. Nem tehetünk mást, mint hogy csodálattal adózunk e család rendíthetetlensége és ereje láttán.”
The Jewish Chronicle

Fordította: Kocsis Anikó
Borító: füles, kartonált
Oldalszám: 400
ISBN: 9789632617763
Sorozatnév: Mont Blanc válogatás
Ár: 3 499,- Ft
Kedvezményes ár: 2 869,- Ft

Válogassatok az érettségire és nyelvvizsgára felkészítő köteteink közül! Számos kiadványt találhattok, melyek segítségetekre lesznek a gyakorlásban, a tudásotok elmélyítésében.

Modern és innovatív szótárak: naprakész szókinccsel. Elsősorban magyar anyanyelvű felhasználóknak.

Útiszótáraink hasznos útitársai lehetnek a világ bármely országában. Az útikönyvek leírásaival előre megtervezheti a kirándulások útvonalait, illetve a városnézést.

Kellemes és hasznos elfoglaltságot kínálnak a külföldön már nagy sikert aratott regények. Az olvasás megszerettetésére, a szabadidő izgalmas eltöltésére kínáljuk sorozatunkat.

Kreatív, kézügyességet fejlesztő hobbikönyvek széles választékát kínáljuk. Lelje örömét egy-egy vidám figura, ékszer vagy kép létrehozásában!

Naptáraink megkönnyítik az iskolai adminisztrációt, illetve átláthatóvá teszik mindennapi teendőit.

A GOP-2.2.1-09/1-2009-0361 projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg. Bővebben

A DAOP-1.1.1/E-10-2010-0090 projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg. Bővebben